MENU
0 Mijn offerte 0

GPS inmeten en uitzetten: zo gaat het slimmer, beter, sneller!

Wil jij eenvoudig, betrouwbaar en tot 30 procent sneller inmeten en uitzetten met GPS? Overal, ook onder bomen en andere begroeiing en naast en tussen gebouwen? Dat kan met de professionele apparatuur van Surveyour. Talrijke kleine en grote bedrijven gingen je al voor.

Iedereen herkent de gevolgen van een oudere smartphone of laptop. Aanvankelijk waren ze snel en startten ze snel op, maar nu is het vooral wachten geblazen. Als ze eenmaal werken, is het niet meer wat het geweest is. Hard- en software zijn gedateerd en het wordt tijd voor een nieuwe. Zo gaat het ook met GPS-meetapparatuur. Veel landmeters en uitzetters werken met oudere GPS- meetapparatuur van tot wel 10 jaar oud. En vanwege de doorlooptijd van de ontwikkeling ervan, kan het zijn dat de onderliggende hardware zelfs nog 2 jaar ouder is! Maar ja, die oude GPS-meetstok was destijds een flinke investering en die is (emotioneel) nog niet afgeschreven.

GPS inmeten en uitzetten

Wil jij eenvoudiger en voordeliger instappen en tot 30 procent sneller inmeten en uitzetten met GPS? Denk dan eens aan Surveyour, dat je graag voorrekent dat het al kan lonen om GPS-apparatuur van 4 jaar oud in te ruilen. Helemaal nu je kunt profiteren van tot €2.500 inruilvoordeel op je oude RTK-GPS ontvanger(s) van elk merk.

10 extra satellieten beschikbaar

Lang wachten op een GPS-fix of helemaal geen fix krijgen. Niets is ergerlijker dan dat. Vooral als je vooraf dacht ‘even die locatie in te meten of uit te zetten’. Weg tijdswinst en efficiëntie. Toch gebeurt het maar al te vaak dat de ontvanger van een GPS-meetstok letterlijk geen zicht heeft op voldoende satellieten om zijn positie snel en nauwkeurig te bepalen. Er zijn altijd wel verschillende GPS en Glonass satellieten die geen directe open verbinding krijgen met de ontvanger van een GPS-meetstok omdat begroeiing of bebouwing hun signalen tegenhoudt. En toch hoeft dat niet altijd meer zo te zijn.

De ‘schuinmeettechniek’ stelt gebruikers in staat om onmeetbare objecten meetbaar te maken.

Dat heeft ook te maken met de meer geavanceerde technologieën van de nieuwste Galileo en BeiDou satellieten. Deze zenden uit op meer frequenties waardoor de signalen beter atmosferische storingen kunnen modelleren en dat komt de nauwkeurigheid op aarde ten goede.

Jouw voordelen: vaak wel bereik onder bomen en andere begroeiing en naast en tussen gebouwen, snel(ler) een fix, direct aan het werk, eerder klaar en meer effectieve meeturen op een dag. Het kan allemaal met de GPS-apparatuur van Surveyour die – als een van de eerste in de Benelux – standaard en zonder extra licentiekosten alle BeiDou satellietsignalen benut.

Maak onmeetbare objecten meetbaar

Met de nieuwste GPS-meetstokken van Surveyour kun je met een gerust hart het waterpas thuislaten. Ze zijn namelijk standaard, zonder extra licentie, voorzien van hoekmeting. Dit zorgt ervoor dat je zonder verlies van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid – kunt meten met een schuinstaande GPS-stok. Je hoeft de GPS-stok niet langer om de 5 meter waterpas te zetten. Neerzetten en meten is voldoende. Hiermee kun je tot 30 procent tijd besparen tijdens inmeet- of uitzetwerk. Kostbare tijd die je elders weer te gelde kunt maken.

De ‘schuinmeettechniek’ stelt gebruikers ook in staat om onmeetbare objecten meetbaar te maken. Denk aan het meten van gevels, dagmaten van deuren en ramen, of direct naast een boom, naast een (hoge) schutting of geluidswal en naast gebouwen. Dit maakt kabels en leidingen inmeten pas echt tot een gemak, maar vooral ook veiliger! Je kunt vanuit een veilige stabiele positie een kabel simpelweg ‘aanwijzen’ met de stok en zo meten.

Vakkundig GPS inmeten en uitzetten.

Logische professionele software

De nauwkeurige posities worden in de unieke meetsoftware van Surveyour weergeven op al het denkbare kaartmateriaal zoals bijvoorbeeld ontwerpkaarten, kadastrale ondergronden of KLIC-meldingen. Punten en lijnen voorzie je in een handomdraai professioneel van kleur, code en CAD-laag. Je meting kan op deze manier efficiënt verwerkt worden in alle gangbare tekenprogramma’s. Met de handige uitzetfuncties voor lijnen en punten staan piketten op de exacte positie volgens het ontwerp. Zowel gebruikers met veel ervaring als startende gebruikers kunnen binnen korte tijd successen behalen dankzij de heldere lay-out van de software. Moeilijke menu’s behoren tot het verleden. De meetsoftware is merkonafhankelijk en de meest gangbare ontwerp- en bestandsformaten in de infrawereld worden ondersteund.

Bekijk onze video

Ruil in bij de GPS-specialist

Wil jij eenvoudig, betrouwbaar en tot 30 procent sneller GPS inmeten en uitzetten? En bovendien profiteren van tot € 2.500 inruilvoordeel bij aanschaf van een Surveyour Start of Master TAB8S of TAB10S? Dan ben je bij Surveyour aan het juiste adres. Directe service in begrijpelijke taal. Overweeg je te starten met GPS meten en uitzetten? Neem dan contact op voor een productdemo op locatie bij jou in de regio.

Hulp of
advies nodig?