MENU
0 Mijn offerte 0

GPS van Surveyour biedt hoveniers grote tijdwinst

GPS van Surveyour biedt hoveniers grote tijdwinst

Gps van Surveyour biedt vooral veel tijdwinst, zeggen gebruikers. Ze hebben nu minder dan de helft van de tijd nodig voor het inmeten en uitwerken van projecten als voorheen. Bovendien zijn ze zeer te spreken over de service van Surveyour.

Arjan Brok van het gelijknamige bedrijf voor tuin- en zwembadinrichting werkt nu drie jaar met de GPS-meetstok van Surveyour. Voor die tijd was de ondernemer uit het Brabantse Herpen samen met een medewerker een halve dag bezig met het  inmeten van een tuin. Hij deed dat op de ’ouderwetse’ landmeetkundige manier, met het meetlint, loodlijnen en sjalonstokken. Daarna moest hij de tekeningen op kantoor overtekenen in het digitale tekenprogramma. Brok: „We zagen dat we daar wel héél veel tijd voor nodig hadden.” Brok zag dat meten met GPS in opkomst was, maar voor zijn bedrijf met zeven  edewerkers zou de investering te hoog zijn. „De investering was te hoog omdat we  GPS-stok niet dagelijks gebruiken.” Toch bleef hij de ontwikkeling volgen. Hij nam contact op met Alex Groenendaal van Surveyour en raakte overtuigd van de  voordelen van het GPS-systeem dat Surveyour biedt.

Begrijpelijke taal

Brok probeerde eerst een demoversie. Hij is lovend over de begeleiding die hij daarbij kreeg. „De manier van communiceren en meedenken van Surveyour is heel sterk, met beide benen op de grond en heel praktijkgericht. Dat spreekt mij enorm aan. Bovendien geven ze makkelijk referenties af. Dat laat zien dat ze achter hun product staan.”

De ondernemer besloot om een GPS-systeem aan te schaffen. „Door Surveyour is GPS nu toegankelijk voor ons. Het heeft ons al heel veel tijdwinst opgeleverd. Voorheen moesten we met twee man een halve dag inmeten, nu is één man slechts een paar uur bezig. Bovendien zijn alle meetgegevens makkelijk en snel te importeren in het CAD-tekenprogramma. Voorheen kostte dat een paar uur. We kunnen nu binnen gelijk aan de slag met het ontwerp.” Ook bij het uitzetten is er tijdwinst te boeken, is de ervaring Brok: „Voorheen moesten we op locatie eerst vanaf de tekening het meetwerk doen. Nu zet ik alleen met piketten uit waar wat moet komen en de jongens kunnen meteen aan de slag.” Hij vindt het ook een voordeel dat hij met het GPS-systeem eenvoudig ronde en glooiende vormen kan uitzetten. „Dat biedt gigantische tijdwinst; het is ook nauwkeuriger dan handmatig.”

Rond is het nieuwe recht

Luuk van de Weijer van Herman Vaessen Tuin | Boom | Groen in het Limburgse Maasbree heeft dezelfde ervaringen. Hij werkt nu twee jaar met GPS van Surveyour. Het bedrijf heeft zo’n vijfenzeventig mensen in dienst en het dienstenpakket loopt uiteen van ontwerp en advies tot aanleg, onderhoud en boomverzorging voor particulieren, bedrijven, instellingen en overheden. Van de Weijer noemt ook als eerste de grote tijdwinst die de GPS-stok van Surveyour oplevert. „We werkten voorheen al wel met een Total Station, maar dat was vrij omslachtig voor onze toepassing. Dit kost veel minder tijd.” Als buiten alles is ingemeten, kunnen De Weijer en zijn collega’s binnen direct aan de slag. „We prikken alles gelijk in AutoCAD. Dan is meteen alles in beeld, ook de maten voor bestrating en dergelijke. Vanuit de tekening kunnen we bovendien alle hoeveelheden halen en gelijk inplannen.”

Gebruiksvriendelijk

Gps van Surveyour werkt niet alleen veel sneller en goedkoper, vindt Van de Weijer. Het is ook heel gebruiksvriendelijk, onder andere voor het inmeten en uitzetten van organische en glooiende lijnen. „Ga dát met de hand maar eens doen”, verzucht hij. „Je kunt met dit GPS-systeem heel gemakkelijk werken met hoogteverschillen. Dat komt bijvoorbeeld ook goed van pas voor de grondbalans.” Dankzij een upgrade met een nieuwe generatie GPS-ontvangers begin dit jaar, is de meetstok met GPS nu ook veel dichter tegen bebouwing te gebruiken, zelfs schuin onder een overstek van een overkapping. Beide mannen vinden dat een uitkomst „In het verleden konden we alleen buiten de bebouwing meten voor een goede satellietontvangst”, vertelt Brok.  Met de upgrade kunnen we ook op moeilijke plekken veel beter meten. Dat is ontzettend makkelijk.” Ook voor onderhoud van projecten is de GPS van Surveyour enorm handig, vertelt Van de Weijer. „Wij doen bijvoorbeeld groot onderhoud bij bedrijven  en instellingen met meerdere vestigingen. Op de GPS-tablet hebben we van elke vestiging alles snel en overzichtelijk in beeld. Dat is bijvoorbeeld handig als de klant een hoekje anders wil inrichten. De jongens buiten kunnen met de tekening in de laptop ook bijvoorbeeld gelijk plantuitval voorleggen aan de klant. Bovendien kunnen we facturen beter verantwoorden omdat alles overzichtelijk in beeld is.”

Ondersteuning op locatie

Van de Weijer en Brok zijn beiden goed te spreken over de service. „Die is geweldig”, zegt Brok zelfs. „Als ik buiten in het veld een probleem heb, bel ik ter plekke even naar Surveyour. Zij kunnen dan inloggen en mij er doorheen loodsen. Dat is heel praktisch. Echt topservice.” Van de Weijer heeft vergelijkbare ervaringen: „Gisteren hebben we dat nog meegemaakt. We belden Surveyour en het was gelijk opgelost. Dat is erg fijn.” „Wij begrijpen dat een klant snel geholpen moet worden als in het veld iets niet lukt”, zegt Alex Groenendaal van Surveyour. „Want hoveniers hebben het meestal heel druk. En als we iets niet op afstand kunnen verhelpen, kunnen we snel op de locatie zijn met onze YourCare service-auto.” „Wij zitten heel kort bij de klant”, zegt Groenendaal. „We kennen hen persoonlijk en we spreken hun taal. We zijn puur specialist in GPS en Total Station, maar we kunnen het in huis-tuin-en-keukentaal uitleggen. Mede daardoor hebben we een heel hoge klanttevredenheid bij alle  klanten, van klein tot heel groot. Daar zijn we best trots op.”

 

Lees het volledige artikel in Tuin+Landschap editie 20 – 8 oktober 2021

Hulp of
advies nodig?