MENU
0 Mijn offerte 0

Zo leg je effiënt en nauwkeurig rijplaten op een tracé van 48 km

Tussen Borssele en Rilland bouwt TenneT een nieuwe 380 kV-hoogspanningsverbinding. De nieuwe verbinding zorgt voor meer capaciteit voor het transport van elektriciteit, onder andere voor duurzame windenergie op zee. Om de bouw van de vele funderingen en masten, maar ook de stabiliteit te bieden aan de hoogwerkers die worden ingezet voor het aanbrengen van de hoogspanningslijnen. Er worden door grond-, weg- en waterbouwer: Martens en Van Oord stalen rijplaten geleverd en aangebracht op deze belangrijke locaties in het werk. Met een door SMT Netherlands geleverde Volvo Construction Equipment L120 wiellader worden meer dan 2500 rijplaten netjes op de ontworpen plaats, op hoogte en locatie aangelegd.

 

De shovel is voorzien van de toegankelijke Unicontrol GPS machinebesturing. SURVEYOUR bouwde inmiddels de tweede L120 op voor Martens en Van Oord met een unieke magneetsensor op de knik, waardoor er geen masten meer in het zicht staan van de machinist. Door gebruik te maken van de snelle Unicontrol sensoren op de body, giek, bak en knik kan de machinist real-time, al rijdend, maat aflezen en nauwkeurig schuiven.

           

 

Martens en Van Oord heeft al jaren ervaring met GPS technologie, zij kozen vooral voor dit systeem door de snelheid en toegankelijkheid van de software. Met de meegeleverde remote software kan een collega meekijken op het scherm als de machinist er even niet uit komt. Via de UnicontrolCloud worden alle actuele ontwerptekeningen bijgewerkt. Alle digitale tekeningen voor de aanleg van de platen zijn direct zichtbaar en met de unieke Klicmelding import functie in de cloud is ook deze data zichtbaar. Als er een platform of een vlak geschoven moet worden, geeft de machinist eenvoudig zelf de NAP-hoogte in en kan hij direct gaan schuiven. Omdat ze bij Martens en Van Oord weten dat het dagelijks tijd kan besparen, zijn de antennes gemonteerd in een diefstalveilige behuizing naar hunzelf gemaakt ontwerp. De antennes, voorzien van ProPoint technologie, zijn ideaal en veilig net boven de cabine gemonteerd voor een optimale ontvangst.

           

Er is geen storende reflectie van GPS signalen via de ramen van de cabine. Op de degelijke 10 inch Android tablet is alle informatie helder, en eventueel in 3D zichtbaar. Naar wens kan de machinist zelf de indicatoren instellen zoals hij graag werkt. Lijnen worden automatisch geselecteerd wat veel tijdbesparing oplevert. Indien nodig worden belangrijke punten van het werk vastgelegd met de bakpunten. Deze data is meteen zichtbaar op kantoor via de UnicontrolCloud om verwerkt te worden. We wensen John Den Braber veel gebruiksgemak van de Unicontrol GPS machinesturing. En als hij vragen heeft kan hij altijd rekenen op de vlotte support van het SURVEYOUR team.
SURVEYOUR: Wij maken GPS machinebesturing bereikbaar!

Hulp of
advies nodig?