MENU
0 Mijn offerte 0
Gvb met GPS Meetstok van SURVEYOUR

Het Gemeentelijk Vervoersbedrijf Amsterdam zet met SURVEYOUR GPS meten op de rails

 

 

Het GVB Amsterdam had behoefte om op een gebruiksvriendelijke manier o.a. de locatie van balises (Elektronische transponders in het spoortraject) en assentellers aan het spoor met hoge nauwkeurigheid vast te leggen onder de meest voorkomende omstandigheden. Vaak op open terreinen maar soms ook in een drukke stadse bebouwde of begroeide omgeving.

Na een uitgebreide demonstratie tijdens een adviesgesprek met een deskundige  van Surveyour met aantal beoogde praktische eindgebruikers was het GVB snel overtuigd van de meetnauwkeurigheid van de CHCNAV i50 GPS ontvanger toegepast binnen stedelijk gebied. Doordat deze ontvanger gebruik maakt alle satellietsystemen incl. de recente generatie Beidou 3 navigatiesatellieten, levert deze GPS ontvanger ook in moeilijkere omstandigheden nog goede resultaten. Ook de handige en zeer gebruikersvriendelijke meetsoftware op de robuuste 8 inch Windows10 tablet stelde ook gebruikers met minder digitale achtergrond op hun gemak. De eenvoud om opgemeten punten direct weer uit te kunnen zetten ( er naartoe navigeren op centimeterniveau) sprak de gebruikers ook erg aan.

 

 

 

De universele inzetbaarheid, en de mogelijkheid om het systeem uit te breiden naar Robotic Total-Station, om op termijn ook in tunnels en overdekte stations te kunnen meten ziet het GVB als groot voordeel.

Het is de bedoeling dat een groot aantal gebruikers deze meetset gaan gebruiken. De uitgebreide online support van Surveyour via internet is belangrijk. Zo kan Surveyour snel een nieuwe gebruiker begeleiden tijdens de eerste metingen en kan het werk vlotjes verlopen.

Het GVB heeft onlangs de Surveyour GPS meetstok in gebruik genomen. Met een persoonlijke, praktische introductie voor de ingebruikname zijn de eerste collega’s al succesvol gestart met de eerste GPS metingen.

Wil jij ook meer te weten komen of je zelf ook op een toegankelijke manier punten of lijnen in kunt meten of uitzetten om jou project op een hoger plan te krijgen?

Klik op onderstaande link

Surveyour: Wij maken GPS meten en uitzetten Bereikbaar!

Hulp of
advies nodig?